Duyurular

Öğrenciler Rektör Ağırakça'dan tam not aldı 27-02-2015

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, eski PTT binasının restorasyonu tamamlanarak faaliyete geçen ‘Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’nde uygulamalı ders niteliğindeki ilk konuklarını ağırladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, eski PTT binasının restorasyonu tamamlanarak faaliyete geçen ‘Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’nde uygulamalı ders niteliğindeki ilk konuklarını ağırladı.


Artuklu Üniversitesi tarafından Mardin’in tarihi dokusuna uygun olarak tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası, çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve aynı zamanda vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmete giren Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’nde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri ilk uygulamalarını yaptı. Turizm Yüksekokulu öğrencileri tarafından Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’nin otantik mimarisinin eşliğinde Mardin’in geleneksel lezzetlerinin sergilendiği uygulama niteliği taşıyan programa Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, idari yöneticiler ve öğretim üyeleri katıldı.


Mezopotamya coğrafyasına ait çeşitli lezzetlerin Artuklu Üniversitesi mutfağında işlenerek hem bölgenin yemek kültürüne katkı sağlayacağını hem de üniversite olarak bölgenin yemek miras geleneğini tüm dünyaya tanıtma noktasında deneyimli sektör elemanı yetiştirilmesinin önemli olduğunu belirten Ağırakça, "Üniversitemiz çok kültürlü ve pek çok uygarlığın köklü tarihsel ve kültürel birikimlerini miras almış bir bölgede konumlanmıştır. Bu birikimin yaşatılması ve üzerine yeni yorumların yeni tatların eklenmesi ile nesillere aktarılması noktasında Üniversite olarak büyük katkılar sunmayı hedefliyoruz ve bu çalışma ile Mardin de turizm olgusuna büyük destek sağlıyor ve turizm ile eğitimi birleştiriyoruz" dedi.


Artuklu Yüksekokulu tarafından düzenlenen bu etkinlik ile MAÜ ‘Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’ mutfağının faaliyete geçtiğini ve yüksekokul öğrencilerinin teorik olarak almış oldukları eğitimlerini bu sayede pratiğe dökme fırsatı bulacaklarını anlatan Ağırakça, bölge kültürüne has olarak hazırlanan yemeklere de tam not verdi.

 

Kaynak: Milliyet. 

Haber linkine ulaşmak için burayı tıklayınız.

 

TV PROGRAMLARI

  • Rektörlerden Darbeci Baskısı
  • Ahmet Ağırakça
  • KURAN'DA MÜSLÜMAN ŞAHSİYETİ
  • Filistin Bizim İçin Ne İfade Ediyor?
  • Seyyid Kutup / Fizilal'il Kur'an 03/03
  • Ramazan Her Yönüyle Oruç Mevsimine Girmektir! - Saliha Erdim I Konuk: Ahmet Ağırakça
  • ماهو رأي الأتراك بترحيل السوريين من تركيا ! الرأي الحقيقي للأتراك !
  • حقيقة مهمة لا بد أن يعرفها الشعب السوري و الشعب التركي