Duyurular

Mardinli Hayırsever İncioğlu’dan Eğitime Büyük Katkı 20-10-2018

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı 200 kişilik Kız Öğrenci Yurdu tam donanımlı binasıyla il protokolünün katılımıyla düzenlenen törenle resmi olarak hizmete açıldı.

Yıllar önce işçi olarak gittiği Almanya’da ikamet eden Mardinli Hayırsever Servet İncioğlu tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde hizmet vermek üzere inşa edilen “Kız Öğrenci Yurdu”nun açılış törenine, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Şakir Öner Öztürk, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Mardin İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, üniversite idari personeli, öğrenciler, Hayırsever İşadamı Servet İncioğlu ve ailesi katıldı.

İstiklal Marşı ve Kuran tilaveti ardından hayırsever iş adamının özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Hayırsever Servet İncioğlu’yla tanışıklığının çocukluk yıllarına dayandığını ve aynı mahallede büyüdüklerini belirtti. Altı yıl önce kendisini ziyareti sırasında İncioğlu’nun Mardin’de bir hayır yapma arzusunda olduğunu aktardığını söyleyen Ağırakça:

“Üniversitemizde eğitim gören kız öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını gidermek için bir yurt yapılmasının elzem olduğunu kendisine ilettim. O da öğrencilerimizi sahiplenerek bu anlamlı bağışla ev sıcaklığını aratmayacak olanağı sağladı.Kendisine müteşekkirim.” dedi.

Yerleşke alanı içinde yeni bir yurt inşaatına başlanacağı müjdesini veren Prof. Dr. Ağırakça, tüm yöneticilere ve hayırseverlere seslenerek, bunun gerekli olduğunu ve öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasında mevcut yurt kapasitesinin yetersiz olduğunu ifade etti.

Ağırakça yurt inşaatı için hayırsever Servet İncioğlu’dan gelen bağışı kuruş hesabıyla kullandıklarını vurgulayarak, yurtların resmi olarak faaliyet göstermesinin yanlış ellere geçme tehlikesinden uzak tutacağına dikkati çekti.

“Yanlış ellerde yurt olmasını istemiyoruz. Resmi olarak faaliyete geçsin istiyoruz. Hayırsever hemşerimiz maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitim hayatını sonlandırmasına rağmen eğitime yaptığı bağışlarla okuma hayalini sürekli canlı tutmaktadır.” şeklinde konuşmasını sürdüren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü,”Evlatlarımızın faydalı bireyler olarak yetişmelerini temin etme duyarlılığından hareketle, kız öğrencilerimizin ve velilerinin mutlak faydasına olan bu bağıştan ötürü kendisini canı gönülden kutluyorum.”

Daha sonra kürsüye gelen Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Şakir Öner Öztürk, Mardin’in bir mahallesinden Almanya’ya kadar uzanan hayat hikayesini duygulanarak dinlediğini ifade ederek, eşi ve evlatlarının desteği ile Mardin’e örnek katkıda bulunduklarını belirtti.

Öztürk, ”Öğrenci sayısı 11000’ne ulaşan Mardin Artuklu Üniversitesi için bu bağış çok anlamlı. Kendisi eğitim almamasına rağmen hayırseverliğiyle tüm Mardinli evlatlarımıza eğitim fırsatı ve kolaylığı sağladığı için tebrik ve takdir ediyoruz dedi.”

Üniversite yerleşkesinin 4.500 m² lik alanı üzerine inşa edilen Servet İncioğlu Kız öğrenci Yurdu’nda; 24 saat sıcak su, ücretsiz internet gibi hizmetler sunulurken, odaların tamamında buzdolabı ve televizyon bulunuyor.

Tamamen güneş alan odalarıyla ev sıcaklığını aratmayacak şekilde en kaliteli malzemelerle tefrişatının yapıldığı Servet İncioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda idari ofislerin yanı sıra, mescid, misafir odası, 2 adet engelli öğrenci odası, kantin, yemek salonu, teras ve kafeterya yer alıyor.

Tören, Hayırsever Servet İncioğlu’na Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Şakir Öner Öztürk ve AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek açılış kurdelesinin kesilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

TV PROGRAMLARI

  • Rektörlerden Darbeci Baskısı
  • Ahmet Ağırakça
  • KURAN'DA MÜSLÜMAN ŞAHSİYETİ
  • Filistin Bizim İçin Ne İfade Ediyor?
  • Seyyid Kutup / Fizilal'il Kur'an 03/03
  • Ramazan Her Yönüyle Oruç Mevsimine Girmektir! - Saliha Erdim I Konuk: Ahmet Ağırakça
  • ماهو رأي الأتراك بترحيل السوريين من تركيا ! الرأي الحقيقي للأتراك !
  • حقيقة مهمة لا بد أن يعرفها الشعب السوري و الشعب التركي