Duyurular

Hayırlı Olsun ziyareti salona sığmadı 25-12-2014

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Artuklu Üniversitesine YÖK tarafından ataması yapılan Prof.Dr. Ahmet Ağırakça’ya yaptığı Hayırlı Olsun ziyaretinde beraberinde gelen kalabalık heyet makam odasına sığmayınca salona alındı.

 

Havaalanında kendisini karşılayan 200’e yakın araç konvoyu ve 500 kişi ile birlikte Rektör Prof.Dr. Ahmet Ağırakça’yı Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğünde ziyaret eden Milletvekili Abdurrahim Akdağ, kendisine hayırlı olsun dileğinde bulundu. 


Beraberindeki partili ve sevenleri ile birlikte Rektör Prof.Dr. Ağırakça tarafından kapıda karşılanan Akdağ, Konferans Salonuna geçmek zorunda kaldı. 


Rektör’den ilk olarak imajı bozulan üniversitenin Mardin’in ve bölgenin lokomotifi olması yönünde bir çalışma içine girmesini isteyen Akdağ, Ağırakça’ya Mardin’in kalkınmasına yönelik her uygulamasında destek vereceklerini söyledi. 
Nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Kızıltepe’de bugüne kadar bir yüksekokul binasının olmaması ve bir fakültenin açılmamasının ilçe adına büyük bir kayıp olduğunu belirten Akdağ, “Bugüne kadar üniversiteye destek olmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Hükümetimiz gerek bütçe acısından gerekse de akademik kadro açısından gerekli olan her türlü desteği verdi. Ancak üniversitemiz ne yazık ki son dönemde farklı uygulamalarla gündeme geldi. Bu da bizi çok üzdü. Yeni rektörümüze hayırlı olsun ziyaretimizde kendisine başarı dileklerimizi iletmenin yanında en kısa zaman Kızıltepe ilçemizde de bir fakültenin açılmasını istiyoruz. Bugün Türkiye’de 2 bin nüfuslu ilçelerde bile yüksekokul varken 250 bin nüfuslu ilçemizde bir fakültenin olmaması gerçekten büyük bir eksiklik. Bunun en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini inanıyorum.”dedi.


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakaça da Abdurrahim Akdağ’a yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Kızıltepe ilçesine bir değil 3 yüksek öğrenim kurumu sözü verdi. Prof.Dr. Ağırakça, “1960 yılından beri Kızıltepe’de ziraat fakültesi kurma hayalimiz vardı. Çünkü Mezopotamya’nın kırmızı toprakları çok verimli. Bu topraklara ne ekersen biçersin. Böyle bir coğrafyada Ziraat Fakültesi olmasa da ne olacak? Biz rektörlük olarak üzerimize düşenleri yapacağız. İlk işimiz Kızıltepe’ye Ziraat Fakültesi kurmak için senatodan onay alıp YÖK’e göndereceğiz Ancak bunun öncesinde Tarım Bakanlığından onay alınması lazım. Bunun içinde Sayın vekillim şifaen de olsa bir destek sözü almasını bekliyoruz. Siz sevgili Kızıltepelilerden de destek bekliyoruz. Her şeyi devletten beklemek doğru değildir.”dedi.


Kızıltepe’ye ayrıca Beden Eğitimi Yüksekokulu ile açık olan ancak eğitimini Mardin’de verenKızıltepe Yüksekokulunun da en kısa zamanda taşınması sözünü veren Rektör Ağırakça, bir soru üzerine “Kızıltepe’de öğrenim yapacak öğrencilerin kalacak yer ve barınma sorunlarının olmayacağını dikkat çekti.

 

Mardin Life haberine ulaşmak için tıklayınız. 

TV PROGRAMLARI

  • Rektörlerden Darbeci Baskısı
  • Ahmet Ağırakça
  • KURAN'DA MÜSLÜMAN ŞAHSİYETİ
  • Filistin Bizim İçin Ne İfade Ediyor?
  • Seyyid Kutup / Fizilal'il Kur'an 03/03
  • Ramazan Her Yönüyle Oruç Mevsimine Girmektir! - Saliha Erdim I Konuk: Ahmet Ağırakça
  • ماهو رأي الأتراك بترحيل السوريين من تركيا ! الرأي الحقيقي للأتراك !
  • حقيقة مهمة لا بد أن يعرفها الشعب السوري و الشعب التركي